11 keer de leukste Instagram spots van Alkmaar

Een wandeling maken in Alkmaar? De Alkmaarse binnenstad is #instaproof als je volgende plekjes niet vergeet af te vinken.

Volg Alkmaar Prachtstad op Instagram

Kraanbuurt

Aan de Kraanbuurt zit Anne & Max, een fijne plek voor een kop koffie of een lunch. Voor de deur naast het terras ligt de voormalige bloemenschuit. Dit was vroeger een bloemenhandel, maar tegenwoordig onderdeel van Anne & Max.  Dus ook óp de boot kun je genieten van alles wat voorbij komt lopen en varen. De twee iconische witte lounge chairs maken het ultieme relax gevoel compleet. Zie je jezelf daar al op de foto met een latte in je hand? 

Foto: @dewereldiszomooi

Winkel Alkmaar

Fnidsen

Via de Bathbrug, het witgele ophaalbruggetje naast de Waagtoren, kom je d'Oude Stad binnen. Het Fnidsen is al fotogeniek op zich, maar er zijn verschillende doorkijkjes te vinden.

Zo heb je een prachtig zicht op de Waagtoren terugkijkend naar de brug, maar als je wat verder loopt, kom je in een klein hofje genaamd Wijde Glop. Een foto vanaf de overkant (Zijdam) geeft een heel leuk beeld. Daarnaast zijn er kleine leuke winkeltjes te vinden in deze straat, van een bloemist tot een groente -en fruitwinkel, die elk een prachtige achtergrond vormen voor je foto. 

Foto: André Tump

Winkel Alkmaar

Appelsteeg brug

Vanaf de Appelsteeg brug heb je een fantastisch zicht op de Waagtoren. Of draai je om en bewonder de huizen en de bootjes aan het Luttik Oudorp. Kan het je niet historisch genoeg zijn? Kijk dan eens opzij en zie dat je naast 'Het huis met de kogel' staat. Kortom, hoe je ook kijkt vanaf dit punt, elke kant levert een topfoto op.

Winkel Alkmaar

Sint Jacobstraat

Als je dan toch al in d'Oude Stad loopt via het Fnidsen, dan sla je het liefst ook nog even rechtsaf naar de Sint Jacobstraat. Deze straat is ook een plaatje om te fotograferen. Vooral in de zomer is het genieten van de bloemen en planten die de bewoners met veel liefde laten groeien en bloeien. Het is een uitdaging om verticaal te tuinieren om zo elke zonnestraal te kunnen benutten!

Winkel Alkmaar

Kooltuin

Het Kooltuintje wordt soms wel eens de mooiste straat van Alkmaar genoemd. Het is in ieder geval een bijzonder fotogeniek grachtje, waar je heerlijk kunt uitrusten langs de waterkant. Het gelijknamige café heeft ook een fijn terras bij mooi weer.

 

Winkel Alkmaar

Stadspark Bolwerk

Een mooie wandeling door het stadspark langs de singel van Alkmaar is sowieso een goed idee. Maar als je weet waar je zijn moet, wordt het nog net even leuker. Zo kun je voor een mooi plaatje het beste plaatsnemen in een van de loungestoelen die her en der opgesteld staan in het park. Heerlijk chillen en genieten van alles wat langsvaart. Er is er zelfs eentje met de Molen van Piet op de achtergrond!

Winkel Alkmaar

Wildemanshofje

Voor alle romantische zielen onder ons: in het Wildemanshofje staat niets je in de weg voor een romantisch plaatje van jou en je geliefde. De prachtig aangelegde tuin en de sculptuur die tussen de rozen pronkt roept simpelweg om gefotografeerd te worden. 

Winkel Alkmaar

Kanisstraat

Aan de Kanisstraat 1 vind je het mogelijk oudste huis van Alkmaar. Dit pand, dat uit de 16e eeuw stamt, deed dienst als woning annex winkel, samen met het huis aan de Geest 10-12. Zij vormden toendertijd nog één geheel. Het pand is nu een rijksmonument en een prachtig onderwerp voor een sfeervolle foto van deze straat.

 

Winkel Alkmaar

Stadsstrand De Kade

Gaat je hart sneller kloppen van het ultieme strandgevoel, dan van historische gebouwen? Dan kun je vanaf eind maart terecht op Stadsstrand De Kade. Aan de overzijde van het Noordhollandsch kanaal aan de Noorderkade vind je een fijne hangout, die ook nog eens een perfecte locatie is voor een mooie selfie. Het stadsstrand is overigens van april t/m september geopend.

Winkel Alkmaar

De Kaasfabriek

Nu je toch in Overstad bent, neem dan eens een kijkje bij de Kaasfabriek. Vroeger had dit gedeelte van Alkmaar een industrieel karakter en nu wordt langzaam maar zeker het hele gebied opgeknapt. Het is nu een broedplaats van kunst, cultuur en creativiteit. Dat zie je o.a. terug op het terrein van Fablab, in een gebouw van oude zeecontainers, genaamd de Kaasfabriek. Hip & happening!

Winkel Alkmaar

Kaasmarkt

We kunnen er niet omheen, de Kaasmarkt is en blijft hét beeld voor iedereen die Alkmaar bezoekt. Maar het is flink dringen geblazen elke vrijdagochtend om vooraan te kunnen staan en een mooi shot te scoren van jou en de kaasdragers met hun berries. Gelukkig zijn er ook genoeg varende alternatieven! Houd de grachten rondom het Waagplein in de gaten om de kaasaanvoer per boot te spotten. Net zo sfeervol, beter te vangen en misschien nog wel unieker!

De Alkmaarse Kaasmarkt vindt vanaf 25 maart t/m eind september iedere vrijdag plaats.

Foto: Evert Winkelman

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Evenementen

Overnachten in Alkmaar

Originele winkels

Plaatjes vanaf het water

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.