Met het Openbaar Vervoer naar Alkmaar

Route & OV

Ook met het openbaar vervoer is Alkmaar goed te bereiken. Ook kan je vanuit Alkmaar makkelijk met het openbaar vervoer naar de kust, naar de dorpen en de polder.

Hieronder vindt je meer informatie over hoe je Alkmaar met het openbaar vervoer kan bereiken.

Naar Alkmaar met het openbaar vervoer

Met de trein naar Alkmaar? Vanuit Amsterdam is het slechts 35 minuten met de trein en er vertrekken 5 treinen per uur naar Alkmaar. Het NS-station ligt op ongeveer 5 minuten loopafstand van het centrum.

Wil je extra voordelig met de trein naar Alkmaar en reis je vanuit Utrecht of een tussengelegen station? Misschien is NS Voordeel dan iets voor jou! Met NS Voordeel koop je minimaal één dag voor je reis een e-ticket voor een enkele reis, met een korting van tot wel 60% op het reguliere tarief. Deze korting is beschikbaar op de trajecten die rustig genoeg zijn. De hoogte van de korting hangt af van de verwachte drukte in de trein. Lees hier meer informatie over NS Voordeel.

Met de bus naar Alkmaar

Vanuit vele dorpen en steden in Noord-Holland en Friesland vertrekken er bussen naar het Alkmaarse busstation, dat naast het treinstation Alkmaar Centraal ligt. De Stadsbussen stoppen op een groot aantal punten in en bij de binnenstad, o.a. op de Kanaalkade en de Laat.

Je kunt nu gebruik maken van het Eurokaartje Alkmaar. Hiermee reis je voor €1 binnen de stadsgrenzen voor Alkmaar. Bekijk alle informatie hier.
 

Plan je reis

Wil je weten wat de snelste manier is voor jou om naar Alkmaar te komen met het openbaar vervoer? De website van Overal kan je daarbij helpen!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Evenementen

8 redenen voor een bezoek

Eten & Uit

Overnachten in Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.