Alkmaar met verschillende leeftijden

Ga je gezellig met een groep op pad maar verschillen de leeftijden erg? Geen probleem! Alkmaar is daarvoor de ideale stad! Er is voor iedereen wel wat leuks.

Vriendenweekend in Alkmaar? Ja!

Actief in Alkmaar

Willen jullie iets actiefs en sportiefs doen? Daar biedt Alkmaar ook alle mogelijkheden toe. Dit zijn onze tips!

Als het mooi weer is kunnen jullie suppent Alkmaar verkennen! Tijdens het suppen haal je het zwerfafval dat je tegenkomen uit het water. Zo creëren de vrijwilligers van El Kombi Suppen bewustwording en exposure voor het probleem.

Hou je van varen? Huur dan een bootje in Alkmaar en geniet vanaf het water van al het moois van wat Alkmaar te bieden heeft! Meer informatie vind je hier!

Varen kan ook in het buitengebied van Alkmaar. Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

Is het beter weer om binnen te blijven? Ga naar de grootste Escaperoom van Noord-Holland, namelijk die in Alkmaar, nu met 6 verschillende kamers! De Escaperoom is een activiteit waarbij je opgesloten wordt in een ruimte met als doel hieruit te ontsnappen aan de hand van puzzels en raadsels!

Ontdek je liever de historische binnenstad van Alkmaar te voet? Dat kan met of zonder gids. Hier vind je meer informatie over de stadswandelingen!

Cultureel

Zin om de cultuur te proeven? Voor jong en oud zijn genoeg mogelijkheden om je laten verrassen.

In het Kaasmuseum leer je alles over kaas. Ook kunnen kinderen spelletjes spelen waardoor ze nog meer leren!

Laat je verrassen door een theatervoorstelling in TAQA Theater De Vest. In De Vest vind je voorstellingen voor elke leeftijdscategorie.

Houden jullie van varen maar willen jullie dat liever niet zelf doen? Ga mee met een rondvaart door de grachten van Alkmaar! Leun achterover en geniet van al het moois wat Alkmaar te bieden heeft.

In Alkmaar kan je twee locaties naar de bioscoop, namelijk bij Vue Alkmaar en Filmhuis Alkmaar. Beide locaties bevinden zich op loopafstand van de binnenstad.

Omgeving

Zoek je rust, ruimte en natuur? Alkmaar ligt ten midden van polders, natuur, duinen en strand.

Zo vind je in de omgeving van Alkmaar de pittoreske dorpjes De Rijp en Graft en de polder de Schermer. Ook het strand is vlakbij. Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. De polders en de kust liggen allebei op fietsafstand van Alkmaar. Wil je meer informatie over de omgeving, klik dan hier.

Is het mooi weer? Wij raden je aan om een fiets te huren en de Leeghwater fietsroute te maken! Daarmee fiets je door het gezellige en historische centrum van Alkmaar en naar de polder De Schermer, de museummolen in Schermerhorn, de beeldentuin van Nic Jonk en langs het kleinste snoepwinkeltje van Nederland. De route eindigt weer in Alkmaar waar je een terrasje kan pakken.

Ontbijt

Zoek je een plekje om te ontbijten in Alkmaar. Dit zijn onze tips:

Anne&Max werkt met verse en waar het kan biologische producten. Je kunt hier terecht voor het ontbijt, lunch of een koffietje. Er is een plek waar kinderen zich kunnen uitleven. Hier krijg je korting met je AlkmaarPas!

Kowalski is een koffiezaak waar je heerlijk kan eten, drinken en een leuke detail: alles wat je hier ziet is te koop!

De Koffiemolen is een bijzondere espressobar én lunchroom in Alkmaar. De inrichting is eigentijds met veel planten en een prachtige loungehoek. Je kunt bij De Koffiemolen genieten van hun geweldige koffie, maar ook van een heerlijk ontbijt of een lekkere lunch.

Lunch

Ook voor een lekkere lunch ben je in Alkmaar op de juiste plek!

Groenlokaal is een botanisch lunchlokaal middenin de oude binnenstad van Alkmaar. Kom hier voor een goede kop koffie of thee, lekkere zelfgemaakte taartjes, broodjes, wraps, salades én… planten. Je kan hier ook overnachten.

Vlakbij de Grote Kerk in Alkmaar vindt je het knusse eetcafé De Binnenkomer. Er hangt hier een huiselijke sfeer. Regelmatig draait hier een DJ om het eetcafé nóg iets gezelliger te maken.

Bij SOEPP is alles 100% biologisch en vegetarisch. Elke dag heeft Soepp een nieuw menu met natuurlijk Soep, maar ook een salade, vegetarische burger of curry. Daarnaast is Soepp een vintage store waarbij alles te koop is!

Diner

Hier vind je onze favoriete restaurants voor een heerlijk diner.

Eetcafé Pluim is een ideale plek voor een diner voor jong en oud. Met op de menukaart héél veel kip en ander lekkers. Ook kan je hier terecht voor koffie met gebak, een fijne lunch én een borrel.

Stadsstrand de Kade is een unieke plaats aan het water. Bij Stadsstrand de Kade kan je heerlijk eten, drinken, rusten of plezier maken. Overdag is het een fijne hang-out met lekkere muziek. ’s Avonds wordt het hout in de vuurschaal aangestoken voor een BBQ. Voor kinderen is dit een ideale plek.

Bij Wolf Hotel Kitchen & Bar ben je altijd welkom voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Achter in het restaurant vind je een kinderhoek voor de kids! Daarnaast kan je hier overnachten.

 

Creatief & lekker

Koken met smaak en schilderen met kleur

Het Atelier Buitenhuis in Alkmaar kun je eten bij de kunstenaar. Het team professionele kunstenaars en koks verzorgen op een inspirerende locatie een creatieve én lekkere middag, avond of hele dag.

Terwijl je geniet van bijvoorbeeld een 3 gangen verrassingsdiner, uitgebreide lunch, Italiaans buffet of barbecue kun je kiezen uit diverse kunstuitingen. Dit kun je uitbreiden met bijvoorbeeld een vaartocht, wijnproeverij of bingo.

Het Atelier Buitenhuis ligt aan het prachtige Noord-Hollands kanaal, de locatie is ook bereikbaar per boot.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Uitagenda

6 fijne terrassen in Alkmaar

8 redenen voor een bezoek

Vegetarische hotspots

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.