-

Onderzoek & Statistiek

Alkmaar Marketing is uw partner voor onderzoekzoeksgegevens, trends en ontwikkelingen. Heeft u behoefte aan meer informatie, trends of statistieken? Neem dan contact op met linda@alkmaarmarketing.nl.

Algemene Rapporten

Nederland verwacht richting 2030 een groei van 50% van het aantal internationale toeristen. Dit vraagt om een nieuwe aanpak, waarbij het doel is dat alle Nederlanders profiteren van toerisme, dus zowel bewoners, bezoekers als bedrijven.

Dit document is een initiatief van NBTC Holland Marketing. Het kwam tot stand met de input van meer dan honderd opinion leaders binnen en buiten de bezoekerseconomie.

Doelgroepen

Veel onderzoek is gedaan naar toeristische doelgroepen. Alkmaar Marketing werkt met de doelgroepen die gedefinieerd zijn door het NBTC (internationaal) en de Provincie (nationaal). Hieronder volgt een gedetailleerde omschrijving:

- Uitleg internationale doelgroepen (NBTC)
- Uitleg nationale doelgroepen (Provincie)

Achtergrond internationale bezoekers

Kennis van de internationale bezoekers is essentieel om de markt optimaal te kunnen bewerken. In onderstaande MarketScans vind je een overzicht van de meest belangrijke reismarkten voor de gemeente Alkmaar en relevante trends en ontwikkelingen.

- bezoekers uit Duitsland
- bezoekers uit België
- bezoekers uit UK
- bezoekers uit Frankrijk
- bezoekers uit Spanje
- bezoekers uit Italië

Winkelen

In deze Quick Scan is informatie weergegeven over de interesse van (internationale) bezoekers in funshoppen tijdens een (verblijfs)bezoek aan Nederland. Er is vooral gefocust op Belgische en Duitse bezoekers, maar ook Nederlandse verblijfsgasten zijn een belangrijke doelgroep.
 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.