Alkmaar lanceert de allereerste TikTok Tour van het land

Deze maand lanceert Alkmaar Prachtstad de allereerste Nederlandse TikTok Tour. De wandeling leidt je langs vijf locaties in onze mooie stad.

TikTok is een razendpopulair socialmedia-platform waarop korte video’s gemaakt en gedeeld kunnen worden. Melanie Goudsblom, Marketing Manager bij Alkmaar Marketing, vertelt: “Jongeren zitten niet te wachten op een ‘saaie’ wandeling door de stad, daarom lanceren wij in Alkmaar een TikTok Tour. Hiermee proberen we jonge bezoekers, maar ook jonge bewoners, te enthousiasmeren om Alkmaar te ontdekken en tegelijkertijd ook iets van ons culturele historie mee te laten pikken.”

De TikTok tour bestaat uit vijf video’s, die je langs verschillende cultuurhistorische plekken in de stad leiden, waaronder de Visbanken en de Molen van Piet. De tour bevat in thema gemaakte dansjes en er wordt op de plattegrond achtergrondinformatie gegeven over de locaties.

Benieuwd? Of sta je te popelen om zelf aan de slag te gaan? De plattegrond van de TikTok Tour vind je op: www.alkmaarprachtstad.nl/tiktoktour, bij VVV Alkmaar en diverse horecazaken langs de route. Volg @alkmaarprachtstad op TikTok om de komende weken alle video’s te ontdekken & deel je eigen creaties met #TikTokTourAlkmaar! De leukste, origineelste of meest enthousiaste video wint een tof Alkmaars cadeau.

En mocht je geen TikTok hebben, de video’s staan ook op het Instagram account van Alkmaar Prachtstad.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Instagramwaardige plekjes

Winkelen in Alkmaar

Eten in Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.